41 години от заснемането на първата си снимка отбеляза фоторепортерът Мехмед Азиз

16:02, 31 авг 16 / Любопитно 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
41 години от заснемането на първата си снимка отбеляза фоторепортерът с най-дългогодишен стаж в област Разград Мехмед Азиз. По традиция за годишнината той освети фотолента за берекет.  Фоторепортера на БТА благодари на съдбата за уловените мигове и отправи надежда за здраве - свое лично и на техниката, с която работи.

Пред колеги и приятели Азиз разказа любопитни случки от своята кариера. Сподели спомени и за първата си публикувана снимка в медии, което е през далечната 1979 година в тогавашния вестник „Транспортен глас“.

Азиз е дългогодишен фотограф в Пресфото-БТА и към Историческия музей в Исперих. Майстор е в репортажната и художествена фотография, един от топфоторепортерите в страната. Неговите любими обекти са хората и природата на родното Лудогорие. Има множество публикации в централния и местния печат. Двадесет и пет негови фотоса са поместени в Голямата енциклопедия за България, има множество снимки на заглавни страници на календари, дипляни, книги, картички и рекламни материали. Негови снимки са поместени и в световноизвестното списание "National Geographic".

Азиз е редовен участник в Worldpressphoto (световна прес фотография), негови са снимките в луксозния фотоалбум за Сборяново. Автор е на 20 фотоизложби. Носител е на почетния знак на Исперих, получил е множество награди и отличия в конкурси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама