Учебникът по Родинознание на Костадин Костадинов вече е качен в интернет

16:05, 31 авг 16 25 1504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Излезе от печат учебникът по Родинознание, който издаде директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов. Той е в тираж от 5000 бройки. „Моля, не ме питайте колко струва - учебникът е безплатен:) Бъдещето на България и нашите деца струва повече от всичко!”, написа в профила си във фейсбук Костадинов. Тъй като много бройки от учебника бяха заявени още щом стана ясно, че той е написан и влиза в печатница, Костадинов увери, че ще го пусне и за свободно теглене в интернет. Той вече е качен в официалния блог на Костадинов и може да бъде изтеглен от тук.

Преди две години той, като родител, поде кампания срещу съдържанието на учебника по „Човекът и обществото” за трети клас. Но, резултат от това няма, независимо, че е имал срещи с трима министри. Затова Костадинов състави алтернативен Учебник по Родинознание, който е сборен - от 1 до 4 клас.

Пред Topnovini.bg той обясни, че учебникът се издава, благодарение на фондация "Българска памет" и д-р Милен Врабевски. Ще се разпространява безплатно.

 „Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите. С новите „български“ учебници по история се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти. Опитах се да направя каквото беше по силите ми, за да спра този процес – срещах се с министри и депутати, писах писма до медии, правих протести. Резултатът, като изключим вдигнатия шум, беше нулев. Затова реших да напиша учебник по Родинознание.

Учебникът няма за цел да създава някакво хипертрофирано национално самосъзнание, да създава едва ли не някакъв грандиозен национален дух у децата, не, просто ще представя българската история такава каквато е. Да, ще казва, че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване; да, ще казва, че по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света, нещо, което го няма в учебника; да, ще казва, че ние, българите сме дали писменост горе-долу на 1/6 от територията на света; да, ще казва, че България е държава на повече от 14 века, която е най-старата в Европа и носи едно и също име от основаването си досега, което също не го пише; да, ще пише, че ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история и това не са го казали българските учени, а един от най-добрите световни културолози Арнолд Тойнби.

Това искам да знаят моите деца, това искам да знаят и всички други български деца. Каквото можах, направих. Всеки сам си кове съдбата – не знам дали така ще бъде спрян процеса на деградация и унищожаване на българския народ, но поне знам, че съм направил каквото съм могъл, а не съм седял и гледал примирено идващата гибел на България”, написа Костадин Костадинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама