Доналд Тръмп говори пред Конгреса на САЩ

03:54, 01 мар 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп прави своето обръщение към двете камари на парламента на САЩ – Конгреса, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Той обеща във вторник вечерта (сряда бълг.вр.) пред Конгреса историческа данъчна реформа, сочат откъси от речта му. Те станаха известни още преди тя да бъде произнесена пред двете камари на американския парламент около 21:00 часа местно време (02:00 UTC, 04:00 часа бълг.вр.).

"Нашият икономически екип се готви за историческа данъчна реформа, която ще доведе до намаляване на размера на данъците за нашите предприятия, така че те да могат да се конкурират с който и да е и да се развиват навсякъде. В същото време ние ще намалим масово данъците за средната класа", заявява републиканският лидер, избран на 8 ноември за президент на страната.

Новият президент вече поиска от парламентаристите да отменят здравната реформа, подкрепяна от предишния президент Барак Обама.

Според Тръмп ограничаването на нелегалната имиграция, един от начините за което той вижда в изграждането на стена на границата с Мексико, ще помогне за намаляване на безработицата сред американците. Въпреки това, президентът на САЩ предложи на Конгреса нова система за имиграция "основана на качества”, сочейки като пример страни като Канада и Австралия.

"Да се изостави сегашната система на нискоквалифицирана имиграция и да се приеме на нейно място система, основана на качества, ще спести много пари, ще увеличи заплатите и ще помогне на семействата в затруднено положение", каза американският президент в речта си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама