Отбелязват две годишнини в УМБАЛ „Свети Георги“

11:11, 01 мар 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тържествата започват днес от 15:30 часа в 8-а аудитория на Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив на бул. „Васил Априлов“ №15 А. Поканени са уролози от всички пловдивски лечебни заведения, ръководствата на УМБАЛ „Свети Георги“ и МУ – Пловдив, ректорите на медицинските университети и деканите на медицинските факултети в цялата страна, студенти и приятели на Клиниката по урология и на Катедрата по урология и обща медицина.

В програмата са включени изпълнения на трио „Сопрано“. Известен като обаятелен оратор, самият проф. д-р Иван Дечев ще представи половинвековната история и дейността на ръководената от него клиника, както и научните постижения на катедрата. Гордее сe с факта, че е запалил много млади хора за урологията.

В клиниката работят 50 души – 16 лекари, вкл. и 3-мата специализанти, 19 медицински сестри, 2 технически секретари и 13 санитарки. В условията на 24-часова спешност тук се лекува най-тежкият контингент сред урологичните случаи в Южна България. Приемат се всички заболявания по медицински стандарт „Урология“, одобрен през 2014 г., на който проф. Дечев е един  от рецензентите. Клиниката по урология разполага с 50 легла, разпределени в два сектора – за заболявания на долните и на горните пикочни пътища. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама