Деница Златева: Имаме изключително добро сътрудничество с МВР и службите

12:02, 01 мар 17 / Политика 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В много кратко време успяхме да решим някои въпроси, които стояха повече от 2-3 месеца, бяха без решение, по отношение на подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018. Това заяви на пресконференция служебният заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева, предаде БГНЕС.

„По отношение на подготовката на председателството в рамките на този месец бяха предприети ключови действия-анализ на актуалното състояние по изпълнение на мерките в плана на подготовка на председателството. Приехме актуализирания план за подготовката на председателството. Основното забавяне е свързано с мерки, които са забавени, а трябвало да бъдат изпълнени порез 2016 г. Мерките са в четири категории”, обясни Златева.

„В много кратко време успяхме да решим някои въпроси, които стояха повече от 2-3 месеца бяха без решение. Темата сигурност е една от най-важните. Имаме изключително добро сътрудничество с МВР и службите. Всички закъснения по отношение на сигурността на сградите са изчистени”, посочи Деница Златева.

Тя обясни, че през април ще бъде приета културната програма за председателството. „Предстои да утвърдим и политическите приоритети на триото. В голяма степен забавянията по отделните направления се наваксват. В рамките на актуализирания план ще докладваме какво сме направили и какво предстои оттук нататък по председателството”, каза още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама