Две години затвор за кражба на пчелни кошери

14:35, 01 мар 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две години ще лежи в затвора 60-годишен мъж, извършил кражба на 37 пчелни кошера. Присъдата на Районния съд в Тервел бе потвърдена от окръжните магистрати в Добрич.  

Те признаха Веселин М. от варненското село Радан войвода за виновен за кражбата на пчелни кошери от село Нова Камена, община Тервел е откраднал 37 пчелни кошера на обща стойност 8 140 лева. Престъплението е извършено на 7 март миналата година.

На посочената дата Веселин отишъл с микробус до пчелин в землището на селото. Отстранил част от оградата от бодлива тел и натоварил в превозното средство кошерите, заедно с намиращите се в тях пчелни семейства. Имал намерение да продаде кошерите, но междувременно кражбата била разкрита от полицията.  

Пред съда в Тервел е признал вината си, както и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. Затова присъдата срещу него е била постановена в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното му наказание е било редуцирано с една трета.

Пред втората съдебна инстанция той обжалва присъдата с мотива, че тя е несправедлива. Съдът прецени обаче, че кражбата се характеризира със сравнително висока степен на обществена опасност, предвид стойността на отнетото имущество. Затова той потвърди изцяло наложеното наказание.

Окръжните магистрати счетоха, че самопризнанието на подсъдимия не може да се приеме за смекчаващо вината обстоятелство, тъй като то е направено в хода на съдебното следствие, когато вече са били събрани достатъчно данни за извършеното престъпление. Отчетен е и фактът, че 60-годишният мъж е осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително и за същите по вид деяния. Наложеното му сега наказание той ще търпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама