Десетки гости посреща Община Търговище днес

15:05, 01 мар 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки мартеници получи и раздаде в първия мартенски ден кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, който посрещна много гости в местната администрация.

Общинският читалищен съвет първи поздрави кмета, а читалищният секретар от село Острец Радка Стаматова го закичи със символа на пролетта. Мартеници получиха заместник-кметовете и секретарят на общината.

С кратка празнична програма в администрацията гостуваха ученици от четвърти клас на І ОУ „Христо Ботев”. Те поднесоха мартеници на д-р Димитров, който също ги закичи с червено-белия символ. Децата проведоха разговор с кмета за посланията на пролетната традиция и българската обредност.

Сред гостите на Общинската администрация днес бяха също и възпитаници на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с директор Диана Маринова. Те поднесоха на кмета изработени лично от тях мартенички, които продават и с благотворителна цел на градския базар. Разказаха за ежедневието си в Центровете и планираните от тях различни инициативи.    

В по-късните часове днес в Общината се очакват и гости от пенсионерските клубове.

„Нека пролетта влезе в сърцата и домовете ни. Нека ни носи нови надежди и радостни вълнения. Да имаме повече вяра, повече мъдрост и единение, за да се случват и хубавите неща в града и общината ни”, пожела д-р Димитров на всички граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама