Иззеха огромно количество компакт дискове с детска порнография при спецоперация в Шумен

15:32, 01 мар 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети иззеха спецполицаи при операция в Шумен, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС.

В хода на предварителна проверка, извършена на 27 февруари от служители на териториалното звено „БОП“ в Шумен и колегите им от главната дирекция, е засечен разпространител на порнографски материали.

При последвали претърсвания в областния град са иззети огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети, както и мобилния телефон на 27-годишния извършител. Според събраните до момента данни, той използвал приложение за чат-комуникация, за да разменя файлове, съдържащи детска порнография, с други потребители с подобни интереси. Мъжът е разкрит, въпреки завидните му компютърни умения и опитите му да прикрива следите си във виртуалното пространство.

Данните по разследването са разширени благодарение на сътрудничеството на спецполицаите от ГДБОП с техните канадски колеги.

Операцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Шумен и е част от продължаващите действия на ГДБОП за неутрализиране на престъпна дейност, свързана със сексуални посегателства над деца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама