Даниела Русева: На хората от 21 век им подхожда да гласуват с №21 в бюлетината

16:56, 01 мар 17 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На хората от 21 век им подхожда да гласуват с №21 в бюлетината, тъй като това са иновативните и съвременни хора, а „Реформаторски блок – Глас народен" е коалицията, която обединява, това заяви в диспут по БНР водачът на листата в Шумен, Даниела Русева.

 

Лидерът на листата поздрави опонентите в диспута с днешния празник и им подари мартеници с посланието, че преди да бъдат политици, преди всичко са хора.

По време на диспута Русева посочи кои ще бъдат най-належащите промени в законодателството, по които ще се работи. На първо място тя посочи приемането на антикорупционен закон.

„Когато за първи път той бе предложен за гласуване в народното събрание се появиха толкова много народни представители, за да го отхвърлят. След международна реакция, той най-накрая беше приет на първо четене, но след това започна техниката на „забавянето” и така не стигна до второ четене”, поясни Даниела Русева.

Тя припомни за организираната в Шумен подписка, на която подкрепа за антикорупционния закон са дали над 3000 души.

 „ Към настоящия момент в затворите из цялата страна има по-малко от 5 души, които са осъдени за корупция,  което свидетелства за лоша работа и за това, че системата не е работила”, каза в допълнение Даниела Русева.

Тя посочи още, че в програмата на „Реформаторки блок - Глас народен” е включено увеличение на данъчната ставка на ДДС  от 50 000 на 200 000 лева.

Третата кауза, която Даниела Русева очерта, касае Закона за старите столици. Тя изрази благодарност към другите политически сили, които са се обединили за приемането му на първо четене.

 „Считам, че осигуряването на самостоятелен бюджет на първите български столици като Плиска и Велики Преслав, ще доведе до едно значително по-добро развитие”, заяви Русева. Тя допълни, че по този начин ще бъде увеличен и туристичекия поток и старите български столици, ще получат вниманието, което заслужават.

По отношение на образованието, Русева припомни, че бюджетът предназначен за него не е бил увеличаван от много години.

„Благодарение на г-жа Меглена Кунева, бюджетът по това направление през 2017 година бе увеличен”, поясни Даниела Русева. Тя добави, че трябва да се отстоява този бюджет да бъде поне 4,5 % от Брутния вътрешен продукт, тъй като сегашните 3,5 % са недостатъчни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама