Католическият свещеник Паоло Кортези, който приюти бежанци, напуска България

14:21, 10 мар 17 25 353 Шрифт:
Автор:

Енорийският католически свещеник отец Паоло Кортези си тръгва от Белене и България. За това съобщи лично той чрез своя профил във фейсбук.

Заминаването му става броени дни след като покани в Белене семейство сирийски бежанци, срещу които скочиха местните жители. Заради недоволство в крайдунавския град бежанците също решиха да напуснат Белене.

Във фейсбук отец Паоло Кортези отбелязва, че неговите началници са решили да го приберат в Италия и че напуска страната с вдигната глава.
Той посочва още, че в действията си е следвал своята съвест, вяра  и законите на Република България.

 Отец Паоло подчертава, че е търсил начин да защити едни невинни  сириици, които били образовани и достойни хора и  били изложени на опасност в страната си.
Той изказва съжалението си за това, че не е успял да помогне и призовава вярващите да продължат да се борят за доброто и истината.

Католическият свещеник стана известен с инициативата си да превърне бившият концлагер на остров Персин  в мемориален парк на жертвите на жестоките репресии на тоталитарния режим. Миналата година той получи почетния знак на президента от  Росен Плевнелиев .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама