Съветниците в Ген. Тошево с декларация срещу закриването на районната прокуратура

15:14, 10 мар 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Декларация относно предвиждана промяна в съдебната карта на Република България прие на заседанието си вчера Общинският съвет в Генерал Тошево. 
В декларацията се посочва, че „промяна  в съдебната карта трябва да бъде предприета, но при изпълнение на тази  тежка и непопулярна мярка, не следва да бъде засегнато съществуването като самостоятелна административна единица на Районна прокуратура – гр. Генерал Тошево.

Убедени сме, че твърде внимателно следва да бъдат обсъдени всички относими фактори и аргументи, а и да бъде отчетено мнението на всички заинтересовани страни, в това число и на местните власти“, се казва в декларацията. 


Съветниците са категорични, че Районна прокуратура – гр. Генерал Тошево следва да се запази като самостоятелна административна единица, за да се осигурят европейските стандарти за достъп до правосъдие. 

Декларацията ще бъде изпратена до Пленума на Висшия съдебен съвет, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, Комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт към Висшия съдебен съвет, главния прокурор и апелативния прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама