Русе посреща футболен турнир за девойки

15:43, 10 мар 17 / Спорт 25 606 Шрифт:
Автор:

Футболът в Русе продължава своето развитие в различни посоки. Вече е насрочено поредното издание на турнир по футбол за момичета, който ще се проведе в крайдунавския град.

Както вече съобщихме, през есента на 2015 г. бе възроден женският футбол в града. Административният мениджър и треньор във ФК "Дунав" Огнян Цветанов отговаря за селекцията и подготовката на момичета на различна възраст.

В досегашните си участия в турнири под егидата на БФС младите дунавки постигнаха много добри резултати срещу далеч по-опитни отбори, развиващи женски футбол от години. Те дори вече завоюваха и първи Купи при 15-годишните.

Именно в тази възрастова група „Дунав“ приема в надпревара под егидата на БФС ЖФК „Варна“, „Нефтохимик 1962“ Бургас, ЖФК „Бургас“. Тя започва в 11 ч. на терените на СК „Дунав“ на 11 март.

В квартал „Здравец“ русенските момичета ще имат нелеката задача да затвърдят успехите си до момента. Сериозно предизвикателство пред Огнян Цветанов ще бъдат и някои кадрови проблеми, тъй като няколко от основните му футболистки са със здравословни проблеми.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама