Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски отново призова за предсрочни избори в Македония

14:40, 26 мар 17 / Свят 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Правителство, което осъществява т.нар. "албанска платформа", не може да проведе реформи и е противодържавно. Власт, която работи по неодобрени от гражданите идеи, няма легитимност“, заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, предаде БГНЕС.

„Фактът, че ВМРО-ДПМНЕ предлага подкрепа на Заев със своите 51 депутати, само и само СДСМ да се откаже от тази платформа, а те упорито не го правят, показва, че сценарият е много сериозен и залогът е голям“, написа той в профила си във Фейсбук.

По неговите думи Социалдемократическият съюз е заложник на идеята за бинационалност, а Заев и неговият екип правят всичко възможно, за да спасят кариерата си. Груевски смята, че поведението на СДСМ е като да няма хора в държавата или пък че те изобщо не са важни.

„Забравят, че партиите съществуват заради народа и държавата, а не обратното“, коментира той.

Противно на това, улиците на македонските градове са пълни с хора, които всеки ден показват недоволството си срещу формацията.

„Недопустимо е за най-важните въпроси в тази държава, свързани с основните й ценности, да не се попита народа. Това се нарича изборна измама“, написа още политикът.

Според него, ако всичко върви по логиката на СДСМ, тогава се губи същността на провеждането на избори.

„За ВМРО-ДПМНЕ са важни гражданите и техните интереси. Единственият реален и логичен изход от цялостната политическа криза са бързи предсрочни избори“, посочи Груевски.

Република Македония изпадна в тежка политическа криза след проведените предсрочни парламентарни избори от 11-ти декември. Ситуацията се влоши допълнително след приемането на "албанската платформа". Тя предвижда промяна в Конституцията, държавните символи на страната и въвеждането на албанския като официален език в западната ни съседка. Този документ бе подписан от трите албански формации - ДСИ на Али Ахмети, Движение "Беса" на Билал Касами и Албанския алианс на Зиядин Села. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама