Враговете на Башар Асад готвят терористична кампания срещу Сирия

17:23, 26 мар 17 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частни източници съобщиха, че е съгласуван терористичен заговор срещу сирийския президент Башар Акад от спецслужбите на Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, Турция, Израел, а също на Франция, Великобритания и САЩ, които логистично подкрепят терористични сили в Сирия.

Това съобщи ливанското издание Middle East panorama, предаде БГНЕС.

Източници твърдят, че заговорът е съгласуван на среща с представители на разузнавателни управления в лагер на израелската армия в окупираната част на Голанските възвишения. На срещата са присъствали лидерите на терористичните отряди „Наср“ и „Армията на исляма“, а също представители на терористични групировки, контролирани от спецслужбите на съседни на Сирия държави.

Източниците уточниха, че същността на заговора е да се изпратят повече терористи в сирийската столица за подкрепа на съществуващите там клетки на терористичните организации, които да извършват диверсии в различни райони на Дамаск. Наред с това са планирани взривове в други градове, които в момента са в безопасност под защитата на държавата и в тях цари спокойствие. Идеята е да се създаде атмосфера на хаос и безредици, която ще бъде предизвикана от големия брой загинали при терористичните актове. Израелските медии чрез публикуване на фабрикувани новини, засягащи основите и институциите на сирийската държава, ще разпространяват лъжливи изявления и становища, които трябва да ударят моралния дух на сирийския народ.

Сред планираните действия са въздушни удари на израелски военни самолети срещу жизненоважни сирийски военни и граждански обекти и учреждения. Планира се също участието на военни сили от различни националности, които ще бъдат оглавявани от разузнаването на Саудитска Арабия. Те ще проникнат в Сирия през южната граница, за да стигнат до покрайнините на Дамаск. Тяхната цел ще бъде да повдигнат бойния дух на терористичните групировки и да се влеят в отрядите „Наср“ и „Армията на исляма“.

Подобен план се появи, след като предишният терористичен заговор в Сирия завърши с крах заради успехите на сирийската армия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама