Участници в проект „Твоят час” посетиха ОИЦ – Разград

07:00, 29 мар 17 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици в 10-ти и 11-ти клас и техни преподаватели от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” посетиха Областния информационен център в Разград, съобщиха от Центъра.

Участниците в срещата бяха обучаващи се в групите по интереси „Бизнесът в моя град” и „Политика-икономика-предприемачество” по проект „Твоят час”.

Светлин Симеонов, главен експерт по регионално развитие в Областната управа запозна участниците със структурата и функциите на институцията. Поясни как се разработват стратегическите и планови документи на областно ниво. Представи множество инициативи и дейности в подкрепа на регионалното развитие на област Разград. Направи преглед на участието на институцията като бенефициент и партньор на неправителствени организации по програми и проекти с национално и европейско финансиране.

Управителят на ОИЦ - Разград Юлиян Данаилов разказа за дейността и услугите на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България и за нейната актуална обща инициатива „Заедно за Европа”. Представи основните събития от кампанията, които ще се осъществят от ОИЦ в Лудогорието. Отправи покана към всички да участват в конкурса за фотоколаж „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно”, победителите в който ще получат цифров фотоапарат и таблет.

Участниците в срещата бяха много заинтригувани от предоставената информация и  зададоха много въпроси, на които получиха изчерпателни отговори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама