Граждани от кв. "Младост": Общинарите ще хвърлят подписката ни в канализацията

10:59, 29 мар 17 25 696 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Две общински комисии заседават днес за съдбата на референдума в столичния квартал "Младост", за който подписка събра сдружение Референдум  "За Зелен Младост", в което участва и кметът на района Десислава Иванчева. 

Идеята на инициаторите беше допитването да се проведе заедно с вота за парламент. Проверката на ГРАО се забави и провали идеята. Тя обаче показа, че в подписката има много неверни данни. Кметът на "Младост" Десислава Иванчева отхвърли факта, че 35% от подписите са невалидни и дори поиска грешките в нея да бъдат коригирани. 

Какво ще решат днес двете комисии, още не се знае. Публикуваните на сайта на Столичния общински съвет становища на гилдиите на архитекти и строители за референдума в столичния квартал са категорично против. В тях се отхвърля изобщо решаването на градоустройствени въпроси с референдум.  

Междувременно от "За Зелен Младост" излязоха със становище във Фейсбук, в което заявяват, че днешното заседание на двете комисии ще бъде първият опит да се спре референдума.

"Положението става нетърпимо и Столичен общински съвет се готви да изхвърли всички наши подписи в тоалетната и да пусне водата. Общинарите от управляващата партия изчакаха да минат изборите и на пожар сега подхващат Референдума срещу презастрояването на „Младост”. Подхващат го с всички сили, за да не допуснат той да се случи. Утре една купчина комисии ще изслушват разни председатели на асоциации за строителните предприемачи и на камарата на архитектите в България. Сещате ли се чии интереси ще защитават те? Сещате се много добре, защото и пред вашия блок са заложили да изникне нова кооперация", се казва в изявлението. 

Инициаторите се обръщат към гражданите на квартала с призив:

"Готови ли сте да кажем КРАЙ на опитите на арх. Здравков и компания да застроят всяко квадратче от нашия квартал? Готови ли сте, гражданите на „Младост” шумно да обявим, че искаме с референдум да кажем как искаме да се развива нашият квартал? Готови ли сте да излезем като един и да кажем „Младост иска въздух”?" 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама