В събота е пролетното почистване на Варна

13:32, 29 мар 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционното пролетно почистване на Варна ще се проведе тази събота. Организатор е общинската администрация с партньорството на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Варненската и великопреславска митрополия.

Приоритетно ще се чистят териториите около храмовете, околоблоковите пространства, детските и спортните площадки. От администрацията приканват граждани, фирми, неправителствени организации, пенсионерски клубове и други желаещи да се включат активно в инициативата. Подробни указания за местата за почистване, както и помощните материали - ръкавици и чували, желаещите могат да получат на място в районните администрации на града. 

Събраните от почистването отпадъци трябва да се поставят в чували до контейнери за битов отпадък. В съдовете за смет не трябва да се изхвърлят строителни материали и излезли от употреба електрически уреди, да не се кастрят, режат и премахват клони на дървета и храсти без разрешение. Нежелателно е и паркирането на автомобили пред кофите за смет, припомнят от сектор „Екологичен контрол“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама