БСП - Русе представи своите депутати в следващия парламент

14:02, 29 мар 17 25 1742 Шрифт:
Автор:

На пресконференция днес БСП - Русе представи своите народни представители, които според предварителните изчисления влизат в следващия парламент. Това са номинираният от София Крум Зарков, досегашният общински съветник д-р Пенчо Милков, и Георги Стоилов, който бе 10-ти в листата на социалистите, но спечели депутатското място с преференция. 

Областната организация се похвали, че резултатите от парламентарния вот са най-добрите в региона от 2005 г., като на практика са удвоили гласоподавателите си в сравнение с последните избори. Резултатите надхърлят дори и тези от изборите за президент, когато 3000 човека по-малко са гласували за Румен Радев.

С тези резултати социалистите излъчват 3 депутати, според тях с 99.9% сигурност на този етап. Крум Зарков идва от София, бил е шеф на международния отдел на БСП, юрист. От юридическите среди идва и д-р Пенчо Милков, който е настоящ общински съветник от групата на БСП, и е добре познат с работата си в местния парламент. Георги Стоилов (няма връзка с кмета Пламен Стоилов) е инженер и икономист, сравнително непозната фигура в партията до този момент. 

Водачът на листата Крум Зарков коментира, че една от първите задачи пред народните представители е да изпълнят предизборното си обещание и да отворят офис в Русе, където всички граждани ще могат да изложат своите проблеми и критики, да отправят предложения и да поставят идеи. Работата им в Народното събрание ще се фокусира и върху общи русенски проблеми, като защита и разрастване на без това малкото останала индустрия, и увеличение на работната ръка, където е нужно за работодателите. Именно на съдействие от работодатели ще се разчита за справяне с икономическите трудности и развитие на икономиката. 

В тази връзка друг приоритет на "червените" е Русенската корабостроителница, където възникнаха проблеми и в момента не извършва дейност, въпреки предварително подписани договори. От БСП ще настояват за среща на всички русенски депутати при бъдещия областен управител, където въпросът да бъде поставен и обсъден, и да се предложи решение пред новото правителство, без значение кои партии ще го съставят. 

Д-р Милков заяви, че сред неговите приоритети в народното събрание ще бъдат изцяло русенски проблеми, като екологията, проектите за канализация в кварталите "Средна кула" и "Долапите", а наред с това ще продължи да се среща периодично с граждани. 

Георги Стоилов от своя страна заяви, че не бива да бъдат подценявани русенските избиратели, и че неговото избиране с преференции не се дължи само на "феномена 10/10", а до голяма степен и на позитивната кампания, която социалистите са провели в града. Сред наговите приоритети ще бъдат пътя Русе - Велико Търново, проектът за кръгово кръстовище на две нива при Дунав мост, и други. 

Ако се потвърдят резултатите и тримата влязат в новия Парламент, мястото на д-р Пенчо Милков в Общински съвет - Русе ще заеме Пламен Рашев, който в момента е общински председател на БСП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама