Работа на 35 безработни от област Добрич осигурява Регионалната програма за заетост и обучение

14:11, 29 мар 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната програма за заетост и обучение бе единодушно приета от Областния съвет по заетост, който заседава днес под председателството на областния управител Детелина Николова.

Предвидения за областта финансов ресурс в размер на 117 385 лв., съобщи заместник-областният управител Сали Феим.

Според постъпилите проекти на общините и методиката за оценяване, програмата предвижда да бъдат наети общо 35 безработни, от които 33-ма ще са на пълен работен ден, а двама – на 4-часов.

При оценка на предложенията от общините с най-голяма тежест са били критериите средно месечната безработица и регистрирани безработни за 2016 г.

Наетите ще извършват комунално-битови дейности, поддържане и опазване на обществения ред и общинско имущество. Общата сума, която Област Добрич ще поиска, е 117 300 лв. От своя страна общините трябва да осигурят общо 14 594 лв. – за работно облекло, инструменти и плащания по Кодекса на труда, които не се субсидират от програмата, поясни С. Феим.

В общини Крушари ще бъдат наети 12 души, които ще подпомагат археологически разкопки и опазват културни паметници. В община Генерал Тошево ще се осигури работа за шестима общи работници, в Тервел те ще са 5, а община Добричка – трима, в Балчик и Каварна – по двама. В Шабла тримата наети ще са общи работници за поддръжка на пътища. В тези общини лицата ще бъдат наемани на 8-часов работен ден. Двама ще бъдат наети и в община град Добрич, но на четиричасов работен ден.

Предстои одобрената Регионална програма за заетост и обучение до 10 април 2017 г. да бъде изпратена за одобрение от министъра на труда и социалната политика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама