С 1 тон бял толстолоб зарибиха Гребния канал в Пловдив

14:20, 29 мар 17 25 473 Шрифт:
Автор:

На място процеса по зарибяване проследиха Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, Димитър Колев, кмет на район „Западен“, директорът на ОП „Жилфонд“ Румен Лемберов и началник-отдела „Строително-ремонтни дейности – спортни имоти“ към общинското предприятие Александър Радев.

„Всяка една от рибките тежи около 400 грама. Хранят се с фитопланктон, с което ще се допринесе за изчистването на водата от планктона на водораслите, който в момента ѝ придава тъмен оттенък“, обясни доцент Ангел Цеков от катедра „Екология“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и консултант на Община Пловдив за поддържане на екологията на гребния канал.

Рибките са отгледани в близък до Пловдив язовир и бяха докарани със специализиран транспорт, в подходяща водна среда и температура от 13,5°, така че да пристигнат на място в добро състояние. Всяка година Община Пловдив отделя 3000 лева от бюджета за зарибяване на водата в гребния канал, което е естествена начин за поддържане на екосистемата и пази водите от зеленясване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама