В писмото си до Брюксел Мей иска новите отношения с ЕС и Брекзит да се договарят отделно

15:25, 29 мар 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей иска преговорите за Брекзит и тези за създаването на нови отношения с Брюксел да се водят отделно. Това се посочва в писмото, с което Лонодн официално дава начало на процедурата си по излизане от Европейския съюз. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

В него министър-председателят иска двата въпроса да бъдат обсъдени паралелно. По-рано от Брюксел заявиха, че новите търговски взаимоотношения трябва да се обсъждат едва след приключване на преговорите около Брекзит.

Мей също така посочва, че иска „дълбоко и специално партньорство“ с ЕС, което да представлява сътрудничество в сферите както на икономиката, така и на сигурността.

„Европейската сигурност е по-крехка днес, отколкото когато и да е било от края на Студената война насам“, допълни тя.

По думите й Брюксел и Лондон „разбира се ще се справят“, ако преговорите се провалят и двете страни са принудени да се върнат към тарифите на Световната търговска организация. Въпреки това тя допълни, че „това не е резултатът, който трябва да преследва която и да е било от двете страни. Ние трябва да работим упорито, за да избегнем този резултат“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама