Маратон от атракции на 6-те изложения в Панаира в Пловдив

15:42, 29 мар 17 25 489 Шрифт:
Автор:

Министърът на земеделието и храните Христо Бозуков откри първото от общо 6 изложения в Международен панаир-Пловдив, които показват голямо разнообразие от новости в лова, риболова, туризма, цветарството, градинарството, декорацията, модата, кинологията. Маратонът от атракции днес започна с изложенията „Природа, Лов, Риболов” и „Цветна пролет”.

Любителите на лова видяха демонстрации на уреди за привличане на дивеч и можеха да изпробват точността на мерника си. Интерес предизвика стендъппедълборд или сърф с педали, който е като степер и дори може да се използва за фитнес във водата. "Продуктът е патентован и няма друго подобно нещо на пазара, цената му е 6 100 лева. Наш клиент, който е концесионер на един от българските плажове купи 10 броя. Има и голям интерес от хора, които имат къщи на морето или в Гърция", обясни изложителят Велин Керимов.

Риболовците пък ще избираха въдици и примамки. "Има сърфови въдици с дължина между 4 и 5 метра с акция от 130 до 180 грама, които са специално за риболов в Гърция. Има огромен интерес съм сърфкаста. Имаме и спиниг, който също да специално за Гърция и са със водачи за солена вода", уточни Тихомир Коев

Въпреки, че в България ловът със соколи е забранен се оказва, че всеки може да си купи птица. "Търсенето е главно от чужбина. Имаме клиенти араби, които идват с частните си самолети до България, за да си купят птици от нашите развъдници. Когато не тренираме животните участват в много филми, последния от тях беше с Антонио Бандерас", разказа председателят на Българския соколарски съюз Анани Любенов.

Всички експонати в изложението са насочени главно към мъжете. Затова не е изненадващо, че има и много ръчно изработени ножове. Има и по-специални, които са колекционерски или предназначени за подаръци. Един от тях струваше близо 8 хиляди лева. "Той е с позлата. По него са работили дърворезбар, гравьор и ювелир. Изключително много работа и много труд е отишъл, за да не направи, тъй като по него има много детайли", поясни Атанас Вълканов.

Изложителите на "Цвета пролет" пък предлагат традиционни и екзотични цветя, храсти, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, градински инструменти и оборудване.

 

 

 

 

 

Топ Новини Пловдив
=================
4000 Пловдив

тел.: +359 889 920 826
http://plovdiv.topnovini.bg
e-mail: [email protected]

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама