Членове на пенсионерски организации се запознаха с възможностите за кандидастване с проекти

16:18, 29 мар 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) - Разград проведе поредната си среща с членове на oбластния и общински съюзи на пенсионерите, съобщиха от Центъра.

Присъстващите узнаха възможностите и начините за кандидатстване с проекти по подходящи за целевата група хоризонтални, транснационални и програми за сътрудничество на ЕС. Посочени бяха и примери за успешно осъществени проекти в Лудогорието по някои от тези програми.

Втората част на събитието бе посветена на предизвикателствата пред българското Председателство на Съвета на ЕС през 2018 година, организационната структура и значимостта му за страната и обществеността, както и възможностите, които то предоставя. Разяснени бяха основните задачи, които България ще решава по време на ротационното председателство.

Хората от третата възраст изразиха желание подобни срещи да се организират по-често, включително и в по-разширен състав. Направиха предложения за теми и насоченост на следващи събития. Зададени бяха въпроси относно начините за кандидатстване с проекти на хора с увреждания, както и възможностите за участие, в партньорство с местните власти и неправителствения сектор в дейностите по подготовката за Председателството.

Екипът на ОИЦ анонсира предстоящия Диалог с гражданите на тема „Как еврофондовете променят живота на хората от Лудогорието?”, който ще се състои на 11 май 2017 г. в рамките на кампанията „Заедно за Европа” и призова всички за активно участие в него.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама