Пловдивски спортисти и кметове залесиха парк "Лаута"

16:31, 29 мар 17 25 406 Шрифт:
Автор:

Спортистите от волейболния клуб „Марица“ и баскетболния „Академик Бултекс 99“, заместник-кметове и кметовете на райони засадиха чинари и брястове. Традиционната инициатива, която се прави всяка година в район Тракия, e най-голямото разширение на парка за последните 50 години и е над 65 дка, а новозасадените дръвчета вече наброяват над 2000.

"Продължаваме да разширяване парка на юг, ще обособим и терени за спортна дейност. Предстои да изградим и 5-метрова алея с осветление. За настилка ще използваме премахнатия от булевард „Васил Априлов“ паваж. Надявам и тази част на парк „Лаута“ да привлече спортуващи и почиващи граждани", каза кметът Иван Тотев.

"Следващият голям парк, който ще изградим е на запад от Гребния канал и се надявам още тази есен да започнем залесителна кампания за около 300 дка по поречието на река Марица по проект с Лесотехническия университет, като ще запазим местните видове и дори ще ги преповторим", допълни още Тотев.

Кампании, които се провеждат, са част от мерките и политиката на Община Пловдив за подобряване на чистотата на въздуха в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама