Община Асеновград излезе от фонда за развитие на летище Пловдив

16:39, 29 мар 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С решение на Обс-Асеновград Община Асеновград излезе официално от фонда за развитие на летище Пловдив. "След възложен от мен експертен анализ за ползите на Асеновград от това съдружие от самото му учредяване до момента предлагам проект за решение Общинския съвет да даде съгласие община Асеновград да прекрати членството си в сдружението с нестопанска цел „Фонда за развитие на летище Пловдив – Южната порта на България”, заяви кметът.  Асеновград е съучредителна община на сдружението още от началото на 2010 г. "Били сме изключително коректен член и сме внасяли редовно вноските си в сдружението, дори и тогава, когато по-големи общини от нас като членове не са го правели", каза още Караиванов.

"От началото на тази година общината направи прецизен преглед на ефекта от участието ни в това съдружие. Заключението е, че вече шест години от функционирането на фонда за летище Пловдив община Асеновград не е регистрирала преки инвестиционни ползи, които да покриват целите при учредяването", обясни кметът.

Общината е осъществила писмена кореспонденция с Министерството на транспорта и съобщенията по повод инвестиционните намерения на държавата като принципал на самото летище. "Стана факт, че е изяснено намерението на Министерския съвет на Република България това летище да бъде предоставено на концесия за услуга „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив”, уточни кметът. Годишната вноска на община Асеновград до 2015 година бе по 0.50 лв. на жител от общината, а от 2016 г. с решение на управителния съвет на фонда вноската бе удвоена, припомни още Караиванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама