Наполи спечели на "Сан Паоло", но Ювентус е на финал за Купата

09:14, 06 апр 17 / Спорт 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Ювентус се класира за трета поредна година на финала в турнира за Купата на Италия. Вчера „бианконерите” загубиха с 2:3 на „Сан Паоло” в срещата реванш срещу Наполи, но с общ резултат 5:4 си гарантираха място в спора за трофея. Това съобщи БГНЕС.

В герой за торинци се превърна бившата звезда на домакините Гонсало Игуаин. Аржентинецът изигра страхотен мач, реализирайки и двете попадения за своя тим. „Ел Пипита” откри головата си сметка в 32-ата минута с мощен шут извън наказателното поле за 0:1. В 53-ата минута капитанът на неаполитанци Марек Хамшик изравни, но само пет по-късно Игуаин вкара втория си гол в мача, с което направи мисията на домакините почти невъзможна. Нападателят получи отлично подаване от Хуан Куадрадо и с прецизен изстрел от 11 метра разстреля Пепе Рейна.

Снимка: БГНЕС

Въпреки негативния развой играчите на Маурицио Сари не отказаха и успяха да стигнат до пълен обрат. Първо в 61-ата Дрис Мертенс се възползва от кошмарна грешка на резервния вратар на Юве Нето и на празна вратата изравни. Шест минути по-късно страхотен пробив на Кайехон отдясно завърши с подаване към Лоренцо Инсиние, който донесе и победата за своя тим, разписвайки се за крайното 3:2 в полза на Наполи.

Снимка: БГНЕС

Въпреки това напред продължи Ювентус, който във финала ще спори със състава на Лацио. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама