Барса не се затрудни срещу Севиля, Мората донесе успех за Реал

09:26, 06 апр 17 / Спорт 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Испанският шампион Барселона постигна категорична победа с 3:0 като домакин на Севиля в дербито на междинния 30-ия кръг в Ла Лига. Това съобщи БГНЕС. Пред близо 86 000 зрители на „Ноу Камп” каталунците изковаха успеха още през първото полувреме и то в рамките на само осем минути.

Луис Суарес даде преднина на домакините в 25-ата минута след страхотно изпълнение със задна ножица. Само три по-късно завърналият се в игра след наказание Лионел Меси удвои аванса на своя тим след асистенция на Суарес. Отново аржентинският гений бе точен в 33-ата минута, който се възползва от неразбирателство в защитата на гостите и с мощен шут от близо 12 метра простреля Серхио Рико за крайното 3:0. Севилци доиграха срещата с 10 души, след като малко преди края втори жълт, респективно червен картон получи Витоло.

Снимка: БГНЕС

В друг мач от този кръг лидерът в класирането Реал Мадрид победи като гост Леганес с 4:2. В герой за Кралския клуб се превърна нападателят Алваро Мората, който се отличи с хеттрик (18’, 23’, 48’), а едно попадение добави и Хамес Родригес (15’). За домакините се разписаха Габриел (32’) и Лусиано Невес (34’).

Така в подреждането Реал продължава да води с актив от 71 точки, на 2 пред втория Барселона, като мадридчани имат и мач по-малко. Трети е Атлетико 61 пункта, докато Севиля е четвърти с 58.

Ето и още резултати от Ла Лига:

Алавес – Осасуна 0:1

Депортиво Ла Коруня – Гранада 0:0

Спортинг Хихон – Малага 0:1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама