Изложби на плевенски художници в града и страната ще бъдат представени през април

10:33, 06 апр 17 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба на плевенски художници, обединена под темата "Съкровено" ще бъде открита днес в 17.30ч. в Художествена галерия  „Илия Бешков“, съобщават от община Плевен. Свои творби ще покажат Ася Велизарова, Валентин Атанасов, Димитър Василев, Драгомир Райчев, Красимир Ташев, Мирослав Минчев, Наталия Велева, Петко Пандов, Пламен Рачев и Страхил Найденов.
 
По същото време днес в галерия "Дяков" в Пловдив  ще бъде представена и живописната изложба „Благословление“ на известния плевенски художник Петър Мичев – Педро. 

Творби на неповторимия български график Илия Бешков ще бъде открита на 19 април в галерия „Тихото гнездо“ на Културен център „Двореца“ в Балчик. Колекцията от рисунки, скици, илюстрации, гвашове и карикатури е предоставена от Художествената галерия „Илия Бешков“ в Плевен, където се съхраняват повече от 1200 творби  на автора.

За първи път оригинални произведения на един от най-забележителните български творци ще бъдат представени на територията на Североизточното Черноморие. Изложбата ще бъде обезпечена с особени мерки за сигурност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама