71-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници в Русенско

11:25, 06 апр 17 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредната жертва на телефонни измамници е 71-годишна жена. Тя се е доверила и оставила на определено място над 5 хиляди лева. 

Вчера преди обед в Бяла на домашния телефон на 71-годишна жена се обадило непознато лице, като се е представило за дъщеря й, която плачейки  казала, че си е счупила двата крака, след което телефона е взело друго лице, което се е представило за  лекар и й съобщило, че на дъщеря й е направена операция за сумата от 35 000 лева, които тя трябва да намери и плати, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

Малко по- късно се обадил друг мъж, представил се като "комисар Лазар Попов" от полицията и й обяснил, че се провежда акция за залавянето на измамници и  тя трябва да изтегли всичките си спестявания от банката, да ги остави до табелата на Бяла на изхода за Русе, да ги затисне с камък, след което да се прибере, тъй като можело да възникне престрелка. 

Жената изтеглила от банката 5 550 лева, които е оставила на горепосоченото място. По- късно разбрала, че била измамена и подала сигнал в РУ – Бяла. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама