Гигантски писани яйца красят центъра на Добрич

12:41, 06 апр 17 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гигантски писани яйца придават празнична атмосфера на центъра на Добрич в навечерието на Великден. Те са изрисувани от децата на Добрич с цветни пролетни мотиви и обагрят зелените площи на пешеходния площад „Свобода“, съобщават от общинската администрация.

Яйцата са стиропорни с гипсова шпакловка. Едните са високи метър и половина, а другите 90 сантиметра.

Рисувани са с акрилни бои, предоставени от Общината, сподели Румяна Стоянова, която ръководи Школата по изобразително изкуство при народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ Нейните възпитаници са изрисували четири от яйцата с великденски и пролетни мотиви. 20 деца на възраст от 5 до 19 години са творили в продължение на седмица.

 

Авторите, пресъздали пролетния дух върху гигантските яйца са също възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ с преподавател Мария Попова и клубовете на Младежкия център  - ателие „Стела и Дара“ с ръководители Стела Славова и Дарина Стаматова, Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и ателие „Палитра“ с ръководител Галина Върбанова.

Добрич посреща пролетните празници – Лазаровден, Цветница и Великден, с интересна културна програма, предназначена за гражданите и гостите на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама