Решават делото на бившия кмет на Хасково след избора за шеф на Окръжен съд

13:10, 06 апр 17 25 487 Шрифт:
Автор:

Делото срещу бившия кмет на областния град Георги Иванов ще продължи на 18 май, само два дни след като стане ясно дали Окръжен съд Хасково ще има избран шеф. Председател на 3-членния състав, който гледа процеса е Миглена Тянкова, която е и единствен кандидат за началническия пост. 

Георги Иванов е обвинен от прокуратурата за съборената сграда на бившия затвор в Хасково, която според разследването е паметник на културата.

Днес на заседанието бе разпитан един свидетел – общински служител. Оказа се, че преназначението на рушнатата сграда, че е затвор е записано в договора, с който държавата прехвърля имота на общината. Това обаче не било сторено в скицата. Свидетелката разказа, че да не се напише в скицата, че е затвор било съгласувано с тогавашната шефка на Дирекция „Общинска собственост” Нуршен Малкоч. На предишно заседание, когато бе разпитвана Нуршен Малкоч пък се получиха доста разминавания, но прокуратурата не се самосезира.

Днес стана ясно още, че част от исканите документи не са изпратени в съда. От общината не са изпратили документите. Ако това се случи и следващият път на отговорното лице ще бъде наложена глоба, постанови съдебният състав.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама