18 награди завоюваха танцьорите от арт център „Палитра“ - Добрич

13:39, 06 апр 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С общо 18 награди се завърнаха децата от студио за съвременни танци „Палитра” от участието им във фестивали през последните дни. Те са призьори от 12-ия национален танцов фестивал „ Магията на танца” в Шумен и от танцовия фестивал „Пловдив - древен и вечен”, съобщи арт директорът на арт център „Палитра“ Иван Иванов.

В Шумен талантливите танцьори завоюваха най-голямото отличие Гран При в трета възрастова група с танците „Face to face” и „Жар птици” и първо място в категория „Характерни танци“ с „Руски танц”. Във втора възрастова група в конкуренция с 31 състава „Палитра” бе класирана на трето място. Най-малките балеринки на възраст от 5 до 8 години, получиха специална награда.

 В Пловдив децата на „Палитра” се явиха с 13 танца като най-големите отличия са в категория „Характерни танци”- първо и второ място и в категория”Съвременни танци”- първо място.

На талантите от Арт център „Палитра” им предстои подготовка за традиционния концерт „Частица от нас”, на който официално ще бъдат изпратени абитуриентите. Той ще се състои на 20 май  на сцената на театър „Йордан Йовков”.

Тази година се навършват и 10 години от съществуването на „Палитра” като Арт център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама