Иво Ангелов се завръща на тепиха на "Дан Колов-Никола Петров"

13:49, 06 апр 17 / Спорт 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре стартира 55-то издание на "Дан Колов-Никола Петров. То ще се проведе в Русе, като финалите ще се състоят тази неделя. Това съобщи БГНЕС

Днес бе проведена пресконференция по повод предстоящата надпревара, като на нея стана ясно, че световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов ще се завърне на тепиха. За съжаление бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Рио Елица Янкова ще пропусне състезанието, заради разкъсани връзки в коляното.

Очаква се тазгодишното издание на "Дан Колов - Никола Петров" да бъде едно от най-силните, тъй като заявка за участие са подали над 500 състезатели от 41 държави. Зрителите ще могат да наблюдават сблъсъците при мъжете и жените при вход свободен.

"Интересът към турнира се засилва. Респективно като гледаме състава на участниците, турнирът ще бъде интересен не толкова заради бройката на участниците, а според тяхното качество. Надяваме се тези турнири да бъдат една полезна проверка и да допринесат за израстването на нашите състезатели", коментира събитието именитият ни треньор Огнян Макавеев.

"Подготовката ни мина нормално. Тренирахме наравно с корейците, като няма контузени състезатели и всичките сме напълно здрави. Единственото неприятно е, че Армен Назарян сигурно няма да присъства поради семейни причини, съобщи вицепрезидентът на БФБорба Никалй Гергов.

"Иво Ангелов ще направи първото си състезание за този сезон. Той взе участие в Бундеслигата, където се бори 5-6 пъти. При него годините натежават, но той е характер. Той е капитан и лидер и се надявам да поведе отбора", заяви Гергов.

"Подготовката и при нас премина добре, като и при нас се включиха чужденки от Корея, Казахстан, Тунис и Алжир. Този турнир е една голяма проверка, като целта е да изчистим въпросителните относно състава за Европейското първенство в Сърбия, каза старши треньорът на женския ни състав Петър Касабов.

"Елица Янкова няма да участва на турнира, тъй като имаше разкъсана връзка на коляното, която за съжаление се възобнови. До 10 дни се надяваме тя отново да започне да тренира", съобщи Касабов.

Старши треньорът на борците ни в свободен стил Серафим Бързаков заяви: "Проведохме лагер в Дианабад и на него се включиха десет отбора. Доволен съм от подготовката, както и радостен от факта, че не бях виждал толкова пълна зала от много време.

Единствено Мирослав Киров няма да може да вземе участие, тъй като има разтегнати връзки. Всички останали момчета са здрави и ще се състезават.

Съставът за Европейското първенство в Сърбия ще бъде определен след турнира, като всеки трябва да знае, че неговото място може да бъде заменено от някой друг".

Иновация в турнира ще бъде дирижираният жребий на континенталните и световните първенства. Европейската федерация по борба също е решила да си направи експеримент на турнира в Русе - партерът ще бъде върнат в класическия стил, като целта е да се убедят, че класическата борба няма нужда от него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама