Фирма санира блок в Хасково без разрешение

14:01, 06 апр 17 25 390 Шрифт:
Автор:

Санирането на бл. 32 в хасковския квартал „Орфей” спира, защото се оказа, че фирмата не е получила разрешение. Зам.-кметовете на Хасково Велин Балкански, Евгени Консулов и главният архитект Деляна Панайотова направиха днес проверка и запознаха хората от блока, за да няма спекулации.

Оказа се, че фирмата е започнала работа без да има официален документ. Според главният архитект, сега фирмата трябва да премахне поставения стиропор, защото това се води незаконно строителство. Панайотова е сезирала РДНСК.  

Проверка е направена и от Инспекцията по труда. Пред Topnovini.bg шефът Петър Андреев обясни, че тя не е приключила. До момента са установили, че работниците нямали каски и предпазна мрежа, освен това били без работно облекло. „Устните забележки, които направихме на място бяха веднага отстранени”, обясни още Андреев. И допълни, че е изискана документацията от бургаската фирма, която трябва да бъде представена до понеделник.

 

От кметството съобщиха, че в общината няма подадена официална жалба по случая. „В края на миналата седмица в социалните мрежи се появи информация, че санирането на блок 32 е започнало, а фирмата е подала документи за издаване на разрешение за строеж в петък”, обясниха за Topnovini.bg от кметството. От администрацията допълниха, че проектът на фирмата е бил връщан няколко пъти за преработка.

Хората от блока смятат да започнат подписка срещу спирането на санирането. Шефът на фирмата, която е започнала санирането преди да получи разрешение не си вдига телефона за коментар. Нямаше и техен представител на импровизирана пресконференция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама