Лудогорец откри новата си супер модерна спортна база

14:08, 06 апр 17 / Спорт 25 724 Шрифт:
Автор:

С официална церемония Лудогорец откри днес новата спортна база на футболната академия. Водосвет отслужиха Русенският митрополит Наум и архиерейският  наместник отец Георги . Лентата на новото съоръжение прерязаха премиерът Огнян Герджиков, кметът д-р Валентин Василев и собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви. Церемонията по откриването на новата база уважиха още областният управител Манол Кившанов, народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, членът на Изпълкома на централата Емил Костадинов, спортният директор на Левски Даниел Боримиров, селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов и мн. други.

"Изумен съм, от това, което виждам. Ако преди 10 години някой ми бе казал, че Лудогорец ще стане пълен хегемон в нашия футбол и ще печели титлата толкова години подред, нямаше да му повярвам, а щях да го обявя за луд. Ето, че това вече е реалност. Нещо повече, Лудогорец често ни дава поводи за гордост с успехите си по европейските терени", заяви проф. Герджиков. Той подчерта, че още по-хубавото е, че се обръща внимание не само на представителния футболен отбор, но и на децата и този комплекс е ярко доказателство за това. Премиерът изрази убеденост, че Лудогорец ще жъне успехи тепърва с новата модерна база.

 

Собственикът на клуба Кирил Домусчиев подчерта, че това е поредният прекрасен миг в историята на клуба. "Щастлив съм, че стъпка по стъпка, превръщаме своите мечти в реалност. Радостно е не само, че мъжкият отбор, децата и юношите ни постигат сериозни успехи, а че и ние успяваме да построим всичко необходимо за тези успехи", каза той. 

Георги Домусчиев обяви, че благодарение на силните мачове на орлите по европейските  терени е успял да види базите на много големи клубове на Стария континент. "Тогава благородно им завиждах, а днес се чувствам горд, че и нашите деца, децата на Лудогорец, вече имат възможност да се радват на такива чудесни условия", добави той.

 

Цялостната инвестиция в базата надхвърля 15 милиона лева. Новата база на футболната академия „Лудогорец“ разполага с четири терена с естествено покритие и един терен с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Първият терен на комплекса разполага с трибуни с 2000 седящи места, като има обособен сектор за гостуващите фенове.

 

След церемонията започна финалът на международния юношески турнир по футбол за деца, родени през 2002 година. За титлата на VIVACOM Cup ще спорят талантите от футболната академия на шампиона и Цървена звезда. Победителят в турнира ще награди премиерът Огнян Герджиков.

По-късно ще има и благотворителен мач в помощ на бившия именит играч на "орлите" Захари Минчев, който се бори с коварна болест. Той е бил част и от състава на Етър, а Лудогорец веднъж вече помогна за набирането на средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама