Награждават победителите в конкурс за детска рисунка на тема "Моето здраве" в Търговище

14:50, 06 апр 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Предстои финалът на конкурса за детска рисунка, обявен от Регионалната здравна инспекция в Търговище. Утре ще бъдат обявени победителите, а награждаването ще съвпадне със Световния ден на здравето, който е и професионален празник на здравния работник в България. На 7 април през 1948 г в в Женева е учредена Световната здравна организация. България членува в нея от самото й основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас.  

Всяка година мотото на празника е различно и насочва вниманието към приоритетна тема, с която е ангажирана СЗО. През 2017 година кампанията е с насоченост към психичните заболявания и протича под мотото “Депресия: Нека поговорим”.
 
По регионална програма „Аз умея здравословно да живея!” първокласници от  1 Основно училище „Христо Ботев” и II Средно училище „Проф. Никола Маринов”  в взеха участие със свои творби на тема „Моето здраве”. 

"Целта на конкурса е децата да разкрият пред нас своето разбиране на думата „здраве”. В рисунките си първолаците дефинират здравни теми като: здравословно хранене, движение и разходки сред природата, грижа за зъбките, посещения при личния лекар." споделиха от Регионалната здравна инспекция.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама