Уволненият главен архитект на "Младост" в дълги болнични, бави конкурса

15:05, 06 апр 17 25 896 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Уволненият главен архитект на район "Младост" продължава да боледува и така блокира провеждането на конкурс за мястото. Това потвърди пред Topnovini.bg кметът Десислава Иванчева. 

Главният архитект на район "Младост" Весела Тасева беше уволнена в началото на март т.г. , защото еиздала разрешително за строеж на комплекс "Гранд Каньон". 

Иванчева обясни, че Тасева е била "подканена" да напусне по взаимно съгласие, като й бъдат изплатени определн брой заплати.

"Държавният служител не може да  разговаря с медия в кабинета си без съгласието на администрацията, да дава интервюта в телевизионно студио. От деня на въпросната пресконференция Весела Тасева е втори месец в болнични", обясни Иванчева и допълни, че това забавяне във времето на напускането й е безсмислено. 

Тасева е оставила доста необработени преписки, а една от архитектките от екипа й е напуснала доброволно, "изчиствайки" информацията от компютъра си.

 "Нямам право да назнача нов главен архитект,докато тя е в болничен. Не знам как ще се справим без главен архитект", каза иванчева. В момента район "Младост" има гл. архитект, който работи по заместване до обявяването на конкурс. Той обаче може да бъде назначен максимално до един месец. 

Припомняме, че проектът на турската компания "Гаранти Коза" предвижда изграждането на небостъргач с височина 133 метра, хотел, мол, жилищни сгради, подземен гараж. Парцелът, на който ще се намира "Гранд Каньон" е в "Младост" 3, на мястото на магазин "Нова Деница". 

Проектът, който е одобрен от Общинския ескпертен съвет по устройство на територията и от Районният експертен съвет в "Младост", има статут на първокласна инвестиция. Той му е даден от правителството през 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама