Русенски студенти продължават Маратона на четенето с ученици от ОУ "Алеко Константинов"

16:08, 06 апр 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика с чужд език“, с преподавател  д-р Велислава Донева, проведоха приказни срещи с малките ученици от ОУ „Алеко Константинов“ в Русе. Информация за инициативата съобщават съорганизаторите от Русенската библиотека.

Студентите са пресъздали артистично и забавно книгите на Мая Дългъчева - „Как едно петле се разболяло и без него слънцето изгряло“, „Слон и чадър“, „Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди“  и „ Как се лекува лъвски страх без пердах“, които бяха предоставени от Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Мултимедийното представяне, придружено с музика и игра,  са допринесли за по-доброто представяне на приказките и са впечатлили детската публика. В „Къщата на приказките и игрите“ в ОУ „Алеко Константинов“ учениците от началния  етап  пяха, рецитираха, драматизираха известни детски произведения и получиха награди. 

Съвместната инициатива на РУ „Ангел Кънчев“ и РБ „Любен Каравелов“,  наречена „Имало едно време… с Мая Дългъчева“, бе посветена на 50- годишния юбилей на авторката и е част от Националния маратон на четенето, 2017. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама