Задържаха 42-годишен мъж за извършване на дългогодишна лихварска дейност

16:20, 06 апр 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство е проведена акция от ОД на МВР – Пловдив, при която е задържан 42-годишния Милко А. Установено е, че в продължителен период от време той е извършвал нерегламентирана лихварска дейност.

На адреси в Пловдив, Раковски и Хисаря бяха извършени претърсвания включително в заложна къща и две игрални зали. При извършените общо пет претърсвания и изземвания са били намерени и иззети множество документи включително записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми, пари в брой и значително количество златни предмети.

Милко А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 2008 г. до м. октомври 2016 г., без съответно разрешение, е извършвал по занятие банкови сделки – предоставил е заеми на 11 физически лица на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева .

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 10 години, както и конфискация на част или цялото имущество на извършителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама