Бургаската библиотека ще участва в Маратон на четенето

19:15, 06 апр 17 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална библиотека „Пейо Яворов” в Бургас се включва за поредна година в Националния маратон на четенето, който се провежда през месец април в цялата страна, съобщиха от културната институция. Поводът за инициативата е Международният ден на детската книга (2 април) и Международният ден на книгата и авторското право (23 април).

На 7-и април ще се проведе „Походът на книгите в творчеството на автора” – среща с писателя, сценарист и издател Юлия Момчилова  и второкласници от бургаското ОУ „Св. Климент Охридски“.
От 10-и до 13-и април в Детски отдел на библиотеката ще се организират творчески и занимателни литературни часове за деца, озаглавени „Ваканция в библиотеката“.

На 21-и април е споделеното четене в градска среда. Маратонът на четенето ще се проведе в парк „Велека“ на бургаския комплекс „Изгрев”.

В рамките на инициативата децата от частно начално училище „Д-р Мария Монтесори” ще се срещнат с поета Пейо Пантелеев.

В месеца на книгата Регионална библиотека „Пейо Яворов” ще бъде домакин на изложбата от Международния конкурс за екслибрис, която се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов” в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама