В Русе започва Научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“

08:50, 08 апр 17 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Висше училище по агробизнес и развитие на регионите е съорганизатор и домакин на Международна научна конференция на тема „Социалните науки – Балканите и Близкия Изток“ /International Balkan and Near Eastern Social Sciences - IBANESS/. Това е четвъртият от серията конференции, организирани от Университета „Намик Кемал“ – Текирдаг, Турция. 

Домакини до момента са били градовете Одрин, Прилеп и Пловдив. Поредицата от конференции обединява изследователи от различни страни в областта на социалните науки. Целта е да се обменят знания и идеи, както и да се създадат нови партньорства и сътрудничества. 

В рамките на два дни, 8-9 април, филиалът на ВУАРР в Русе ще посрещне над 80 учени от Европейски университети, университети от Балканските страни, от различни университети в Турция и България, които ще представят нови научни изследвания в областта на икономиката, международните отношения и търговия, логистиката, образованието, околната среда, финансите, туризма, земеделието и агробизнеса. Ще бъдат обсъждани актуални въпроси от сферата на социалните и поведенчески науки.

 Резултатите от конференцията ще бъдат публикувани в печатно издание – сборник, който включва всички доклади, както и електронно издание- на английски език.

Двудневният международен форум ще се проведе в аудиториите и учебните зали на филиала на ВУАРР в Русе. Конференцията ще бъде открита на 8 април в 10:00 часа от проф. д-р Расим Йелмаз,  от Университета „Намик Кемал“ – Текирдаг, Турция, Оливера Костоска, от Университета „Свети Климент Охридски“, Битоля, Македония и проф. д-р инж. Димитър Димитров, ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама