В Япония почитат жертвите година след смъртоносен трус

07:52, 16 апр 17 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В префектура Кумамото се провеждат възпоменателни церемонии за жертвите на поредицата разрушителни земетресения в югозападния регион на страната от пролетта на миналата година, съобщава БГНЕС. В този ден преди година стана земетресение с магнитуд 7,3 - само 28 часа след първия тектоничен удар с магнитуд 7,0.

Жителите на пострадалите региони носят цветя на мемориалните места, за да почетат паметта на загиналите си съграждани. От рано сутринта японската телевизия показва документални разкази за последствията от трусовете и съдбите на пострадалите от тях жители на префектурата Кумамото.

Вторият трус преди година се оказа по-разрушителен доведе до множество разрушения и свлачища, срути моста "Асо" с дължина 200 метра и важен елемент от комуникационната система на региона.

Официалната церемония за почитане на жертвите се състоя преди два дни с участието на премиера Шиндзо Абе и министри. Абе обеща да вземе под внимание многобройните уроци от удара на стихията, която отнесе живота на 225 души.

В Кумамото за първи път в историята на наблюденията в една и съща точка се случиха две земетресения с магнитуд около 7,0. В годината след това бяха регистрирани над 4,3 хиляди подземни труса с магнитуд над 1,0.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама