Барселона загря с успех над Реал Сосиедад за сблъсъка с Юве

08:38, 16 апр 17 / Спорт 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Барселона се наложи над Реал Сосиедад с 3:2 в късния съботен мач от 32-и кръг на Примера дивисион, предаде БГНЕС. Двубоят се игра на стадион "Камп Ноу" пред близо 82 000 зрители.

Лео Меси даде преднина на домакините със страхотен изстрел от 25 метра с левия крак в 17-ата минута. В 37-ата отново Меси бе точен за 2:0, като този път просто довкара топката, отбита от стража на Реал Сосиедад след удар на Луис Суарес. Пет минути по-късно Сосиедад успя да върне един гол с известна доза късмет - след силен изстрел на Иниго Мартинес топката уцели тялото на бранителя на Барса Самуел Умтите и влетя в мрежата на Барселона. Минута преди почивката Пако Алкасер бе изведен от Меси и направи 3:1, а в ответната атака халфът на гостите Чаби Прието намали на 3:2. Голове през второто полувреме не бяха отбелязани и Барса сравнително лесно си взе трите точки, като в същото време съхрани сили за реванша срещу Ювентус следващата седмица.

Атлетико Мадрид с лекота надигра последния в таблицата Осасуна с 3:0 на "Висенте Калдерон". Яник Ферейра-Караско вкара два гола през първото полувреме, а Филипе Луис добави един след час игра. В самия край на мача Ферейра-Караско не успя да направи хеттрик от дузпа, а минута по-късно бе отсъден още един 11-метров наказателен удар в полза на "дюшекчиите", като този път Томас Тейе не успя да се разпише от бялата точка.

Реал Мадрид е на върха в класирането със 75 точки от 31 срещи, а Барселона е на второ място със 72 точки от 32 мача. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама