Русия не държи на Асад на всяка цена, а срещу смяната на режима отвън

02:40, 17 апр 17 / Свят 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия не настоява за съхранението на режима на Башар Асад на всяка цена, а се обявява срещу отстраняването на режима отвън, съобщи БГНЕС.

Това заяви по време на посещението си в Саудитска Арабия ръководителката на Съвета федерацията Валентина Матвиенко. Съветът е горната камара на федералния парламент на Русия.

В Ер Рияд третата политическа фигура в руската държава бе приета от краля Салман Бен Абдел Азиз Ал Сауд и председателя на Маджлиса аш-Шура (Консултативния съвет или законодателния орган на страната) Абдулла аш-Шейх.

„Ние знаем позицията на Саудитска Арабия, че в Сирия няма да им мир и няма да спре кръвопролитието, докато там президент е Башар Асад. Но ние представихме своята позиция: нашата цел не е съхранението на Асад на всяка цена, ние сме против насилственото отстраняване на режима отвън. Това са много опасни прецеденти. И Югославия, и Либия, и Ирак показаха, че това е опасен и контрапродуктивен път, който завършва с трагични последици“, заяви Валентина Матвиенко пред журналисти.

„Добре, Асад си отива, а какво ще стане утре, каква ще бъде Сирия, кой ще дойде на власт? Или държавата ще се разпадне, или ще продължи още по-ожесточена война“, добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама