Дават 60 хил. лв. за инвитро процедури в Стара Загора

08:39, 02 май 17 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В зала 216 на община Стара Загора от днес запобва приемът на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. В Бюджет 2017 на Общината са предвидени 60 хил. лева за необходимите медицински дейности.

Нужната документация ще се приема всеки работен ден от 9.00 часа до 12.30 часа, а крайният срок е 31 май, 12.30 часа, уточниха от администрацията.

Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии: да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единия от кандидатите;

б/ да са семейни двойки или във фактическо съжителство; да нямат парични задължения към държавата и община Стара Загора – проверката се извършва служебно; да са с непрекъснати здравно – осигурителни права; да не са поставени под запрещение; да не са криминално проявени лица; да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет, един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Всички критерии и нужни формуляри може да бъдат изтеглени от сайта на Община Стара Загора.

През 2016 година, общинските съветници приеха допълнения към Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, чрез които бе дадена възможност за по-широк спектър от дейности и улесняване на достъпа до финансиране. Общо 42 са двойките, които са получили одобрение през изминалата година.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама