Обучават младежи да говорят пред публика

10:34, 02 май 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна ще е домакин на национален форум по дебати от 5 до 8 май. Организатор за четвърта поредна година е Асоциация „Дебати“, която събира близо 300 ученици, студенти и учители от цялата страна.

През четирите дни на форума ще се проведат обучения, водени от български и международни треньори, за говорене пред публика, аргументация, анализ и други умения, полезни при обсъждане на различни тези. Всички участници ще имат възможност да се включат и в учебни състезания по дебати, в които ще приложат на практика наученото и ще получат обратна връзка от опитни дебатьори, за да могат да подобрят уменията си.

Гост-лектори ще бъдат Ива Цолова и Александра Мирчева, младежки делегати на България в ООН, които ще говорят за младежкото участие и използването на дебатите като инструмент за гражданска активност. Боби Христов и Луиза Гълъбова от 365 Labs ще проведат работилница за презентационни умения. Сред обучителите са и Скот Ралсън, треньор на шотландския национален отбор по дебати, Калина Басли, треньор на гръцкия национален отбор по дебати, и Елиът Палът, който преподава дебати в училища във Великобритания.

Форумът тази година е част от партньорския календар на „Варна – Европейска младежка столица 2017“. Обучителната му част ще се проведе във Фестивалния и конгресен център, а състезателната - в Икономическия университет. На всички участници и доброволци ще бъдат издадени сертификати за участие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама