Пореден приз за певиците Мирела и Пресияна Димитрови 

11:11, 02 май 17 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенските таланти Мирела и Пресияна Димитрови се завърнаха с първи награди от ХІІІ Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, който се провежда всяка година в Панагюрище в навечерието на честванията, свързани с Априлското въстание, съобщават от пресцентъра на община Русе.

Фестивалът през тази година е посветен на 180-та годишнина от рождението на Апостола Васил Левски и 165-та годишнина от рождението на един от активните участници в Априлското въстание Павел Бобеков. Участваха десетки индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации, а изпълненията се оценяваха от професионално жури в състав от вокалните педагози доц. Етиен Леви и Искра Милкова и композиторът Красимир Гюлмезов.

 

Мирела и Пресияна се състезаваха в трета възрастова група в категория „Индивидуални изпълнители“ наред с около 300 участници от различни градове на България. Мирела Димитрова представи пред публиката песните „Обичам те, майко Българийо“ и „Спомен за козия рог“, а Пресияна  Димитрова – „У дома“ и „Повей, ветре“.

Вокален педагог на ученичките от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ Мирела и Пресияна е доц. Алис Боварян. Двете певици са част от групата „Лицата на Русе“ на Фондация „Русе - град на свободния дух“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама