Съд в Прага търси варненец да го съди за издръжка

12:20, 02 май 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният съд във Варна остави в ареста Ивайло Панайотов, който миналата седмица е бил задържан с определение на Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд в Прага. Компетентните чешки власти настояват за ареста и екстрадирането на варненеца заради системното неизплащане издръжката на двете му деца. Общият размер на неплатената издръжка възлиза на 16 000 евро, съобщиха от пресслужбата на съда.

Защитата на българина днес представи доказателства, че Ивайло е отглеждал двете си деца в България, но от близо 4 години те живеят с майка си в Прага. Той им изпращал пари чрез Western Union, не бил уведомен, че спрямо него се води дело за издръжка, още повече че бракът не бил разтрогнат. Тези факти обаче не се коментират от съда.

Единствените изводи, които подлежат на проверка от апелативната инстанция днес, са свързани с реквизитите на ЕЗА. И този съд намира, че документът е издаден от компетентните чешки власти и отговаря на всички изисквания на ЗЕЕЗА. Преценката на аргументите дали българинът да бъде предаден на чешката държава, за да бъде съден за неплатената издръжка на двете му деца ще бъде направена от Окръжния съд във Варна тази седмица. Ивайло Панайотов ще дочака това решение в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама