Марешки: България има нужда от нова стратегическа цел

15:59, 02 май 17 / Политика 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„България е изправена пред сериозни проблеми като едно от най-важните предизвикателства е перспективата за демографски срив. Затова, от съществено значение за новото правителство на страната е, да припознае две стратегически цели, които партия ВОЛЯ предлага за политически и обществен дебат”.

Това заяви заместник- председателят на Народното събрание и лидер на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки в обръщението си към делегатите на осмия конгрес на КНСБ, цитиран от БГНЕС. Той бе сред официалните гости, поканени на форума на най-голямата неправителствена организация у нас.

Първата е –да се работи много по- ефективно, за да постигнем ново българско Възраждане - икономическо, социално и духовно. Втората цел е с помощта на 10-годишен национален план в няколко направления, да преобърнем тенденцията на отрицателния демографски прираст“, добави Марешки.

Той подчерта, че партия ВОЛЯ е отворена за диалог с КНСБ за постигането на тези цели.

Той допълни, че като бизнесмен, а вече и като политик, оценява развитието на човешките ресурси и дебата за тях като въпрос от ключова национална важност, устойчиво развитие и ръст в качеството на живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама