Откриха нова сграда за 40-годишнината на детска градина

18:31, 02 май 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Варна Иван Портних откри днес новата сграда на детска градина №13 „Мир“. Тя е за две групи, общият й капацитет е 60 деца и има музикално-физкултурен салон, отопление на газ, учителска стая и нова дворна площадка. Инвестицията е за около 1 млн. лв.

„Тази година нашата детска градина отбелязва 40-и рожден ден и няма по-хубав подарък от новата сграда. За първи път децата от квартала ще учат в съвременни условия, съобразени с най-новите стандарти и изисквания, за което благодаря на Община Варна“, каза директорката Елена Стефанова.  

„Чудесен е поводът, по който сме се събрали днес, радвам се, че усилията ни за обновяване на материално-техническата база за образование на най-малките варненци и за приятна среда за работа на учителите дават добри резултати. Продължаваме работа - тази година предстоят ремонти на 3 детски градини, на 7 училища и на 2 професионални гимназии за над 25 млн. лв.“, каза кметът Портних.

Старата сграда е строена през 1956 г., за детска градина е приспособена през 1977 г., а не функционира от 2013 г. поради конструктивни проблеми.Първата копка на новия обект бе направена през август миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама